fbpx

Збільшення продажів за допомогою моніторингу і аналізу конкурентів

Конкуренція — це маркетингова війна, перемогти в якій неможливо, якщо не вивчати суперника і не контролювати його дії. Щоб отримати зростання продажів товарів чи послуг, потрібно зрозуміти, хто ваші конкуренти, на яку цільову аудиторію вони орієнтуються, яке у них ціноутворення і яка в них маркетингова стратегія просування. Простими словами — провести моніторинг, а зокрема — моніторинг цін.

Одержавши таку інформацію, можете сміливо розробляти рекламну кампанію з урахуванням всіх нюансів. Постійно аналізуючи діяльність конкурентів, ви зможете створити свій набір інструментів, які допоможуть підняти ваші позиції в інтернеті. Рекомендується реалізувати цей проект і контролювати всі етапи у професіоналів, які володіють усіма необхідними знаннями та потрібними інструментами для моніторингу.

Що можна аналізувати в роботі конкурентів?

Сайти конкурентів. Які інструменти вони використовують, щоб залучати своїх споживачів. Як вони позиціонують себе і як налагоджують контакт зі своїми потенційними клієнтами. У чому їх привабливість для цільової аудиторії, на яких своїх перевагах вони акцентуються. Робимо висновки. Порівнюємо і дивимося, що можна змінити у своїй компанії.

Пошукові методи просування. Які саме і на яких майданчиках вони розміщують посилання. За якими ключовими словами просуваються і інші особливості, які дозволяють їм утримувати верхні позиції в пошуковому просуванні.

Контекстна реклама. По яких запитах налаштована і які ставки призначені.

Якщо є можливість, то можна підписатися на розсилки конкурента-компанії, навіть можна спробувати залишити в них заявку на якийсь товар або послугу, оформити замовлення. Це дозволить вам краще дізнатися їх email-стратегію, отримати інформацію про їх спілкування з допомогою листів, проаналізувати контент. Все це порівняти зі своїм просуванням та застосувати найбільш ефективні «фішки», якщо вони у вас відсутні.

Розміщення реклами. На яких ресурсах і в якому вигляді. Все це можна відстежити за назвою компанії або адресою. Потрібно постійно відстежувати рекламні канали і слідкувати за їх зміною.

Постійно отримуючи такі дані, ви зможете сформувати статистику розвитку ринку, що в подальшому дасть можливість приймати ефективні рішення і розробляти маркетингову систему на потрібному вам ринку.

Ціновий моніторинг

Це один з найбільш значущих етапів моніторингу конкурентів. Стан онлайн-ринку в Україні така, що ціна — це найбільш важливий фактор при оформленні замовлення в інтернеті. Навіть якщо у вас будуть лідируючі позиції в пошуковій видачі, не думайте, що покупець настільки дурний: він обов’язково досліджує ваших конкурентів, а особливо — їх ціни.

Найбільше значення ціни у магазинів, які щойно відкрилися і хочуть зайняти свою нішу на онлайн-ринку. Відсутність витрат на утримання торгівельної точки (як це відбувається в оффлайн-продажу) дозволяє знижувати вартість до тих пір, поки компанія буде отримувати прибуток. І тут дуже важливий ціновий моніторинг конкурентів.

Наявність хорошого сервісу для отримання такої інформації — це можливість правильно сформувати свою ціну, і в разі чого вчасно вносити зміни. Приміром, ви знайдете:

• ваш товар коштує 30 000 грн, а конкуренти пропонують його за 24 000 грн або навіть по 20 000 грн — відчуваєте різницю?

• ваш товар коштує 5000 грн, а у конкурентів він 10 000 або навіть 14 000 — ваша можливість підвищити прибуток.

Використовуйте сервіс PriceCop, щоб проводити аналіз цін конкурентів і вчасно вносити необхідні зміни для покращення цінової політики компанії.

Звичайно, у вас з’являється безліч питань: як відбувається моніторинг? які переваги я отримую? як збільшити продажі за допомогою цієї інформації?

Для початку статистика: точність одержуваних даних становить 98%. Можливий приріст прибутку, який ви отримаєте завдяки цій інформації — від 20%. Все залежить від кожного бізнесу, його початкового стану і ніші, в якій він просувається.

Парсер цін конкурентів і дилерів допоможе зібрати цінну інформацію для успішного просування вашої компанії.

1. Дізнаєтеся більше про своїх конкурентів: хто, як і за скільки продає такі ж товари і послуги.

2. Щоденне отримання свіжої інформації про такі ж товари, як у вас.

3. Після кожного сканування ціноутворення конкурентів ви отримуєте статистичні дані в кабінеті або на пошту.

4. Правильний підхід до аналізу цін допоможе вам визначати помилки в ціноутворенні, приміром, дуже дешеві чи дорогі товари і послуги.

5. Детальний аналіз цін конкурентів і дилерів, інформація про компанії дозволить вчасно реагувати на будь-які зміни ринку і пропонувати конкурентам вигідні пропозиції.